0 Läs mer >>

Att vara hälsosam har inte varit det lättaste för mig. Det har krävts blod, svett & tårar för att nå dit där jag är idag. Jag har alltid varit den där fartfyllda tjejen med en massa bollar i luften under min uppväxt, för mig var det en livsstil. Handboll & fotbollsträning 4 dagar i veckan, det var så det var och något jag trivdes med. Men en vacker dag fick livet en vändning, något jag idag inte kan förstå vad som gick fel och det är inte något jag spekulerar, det var väl bara så det blev. Jag fick diagnos, anorexi. Jag? Jag som verkligen älskar mat, det som då & även nu är en stor passion för mig. Jag fick ta en paus från mina hobbys, jag tappade fokus på skolan, en familj som höll ett öga på mig vad jag än gjorde. Tillsist blev det behandlingshem för hela slanten. Tack för det! 
Jag återhämtade mig fortare än förväntat, och kunde fortfarande inte förstå vad som gått snett. 
Men att återuppta både fotboll och handboll gjorde jag inte. Och nu exakt 10år efter att jag friskförklarats, kan jag leva ett sunt & hälsosamt liv, utan att tänka på vad jag stoppar i mig, eller jag undviker att trycka i mig sötsaker mitt i veckan. Men jag har lärt mig av mina misstag. 
 
Men, här står jag idag. Starkare än någonsin, både psykiskt & fysiskt. 
& det ska ingen någonsin få ta ifrån mig.
 
 
 
 

Stronger than yesterd...

0 Läs mer >>
God eftermiddag.
Vilket fantastiskt höstväder det är idag, och då tänker jag enbart på när man är inomhus.
Jag klarade mig precis innanför dörren precis innan regnet började vräka ner. Tända ljus, te och en bra film, där har vi en klockren hösteftermiddag. Eller vad säger ni ?
 
Spirulina ?
 
Ja, på utsidan ser det hyfsat charmigt ut. Men kollar man i paketet och luktar på det, så är det helt klart mindre charmigt. Men ack så nyttigt det är. Jag brukar boosta min kropp med denna nyttiga algen, inte varje dag men så ofta det bara går. Genom att tillsätta spirulina får kroppen i sig klorofyll som har antiinflammatoriska egenskaper och som är väldigt gynnsamt för tarmfloran. Den innehåller även vitaminer, mineraler och antioxidanter. Jag brukar tillsätta 1-2 tsk spirulina i min smoothie, personligen så tycker jag inte att det smakar speciellt mycket, men det blir en härlig grön färg av det. & vem gillar inte färgklickar i vardagen ?
 
Har ni testat Spirulina någongång ? vad tycker ni ?
 

Spirulina